VI Jornades Keep Calm al INS La Ferreria de Montcada i Reixac

VI Jornades Keep Calm al INS La Ferreria de Montcada i Reixac

El INS La Ferreria de Montcada i Reixac, que va obtenir el Certificat PDA Bullying de bones pràctiques davant l’assetjament escolar el curs 2016-17 des de fa 6 anys organitza les Jornades Keep Calm, un espai de treball per a tots/es els integrants del centre educatiu en el que es treballa la sensibilització davant el Bullying.

Aquest any el treball s’ha enfocat a desenvolupar eines per a la reparació des de la mirada de l’escpectador. Per fer-ho s’ha col·laborat per primera vegada amb Bruna Shortfilm, un recurs que esdevé un gran exemple de bones pràctiques des de les propostes audiovisuals.


A finals de novembre continuem amb Professorat i Famílies

Per anar obrint boca us deixem una entrevista a una mare que el curs passat va participar en la sessió de les V Jornades on es va tractar l’Educació Emocional com a Factor Protector del Bullying:

Ets mare dels teus nanos que han viscut educació emocional amb SEER des de fa molts anys. Esteu aquí a l’institut La Ferreria?

– Si, em dic Tere i la meva filla ara fa segon, però abans havia fet la primària a l’escola Fontfreda i ja havia fet tallers d’emocional amb vosaltres.

Què tal la vivència a Fontfreda fa tres anys?

– Molt bé, ella m’ho explicava contenta. Feia aquests tallers i les sensacions que tenia era que ho que ho havia viscut bé, amb ganes i Il·lusió, tot i que ella és una nena que a vegades li costa explicar.

Com viu la teva filla fer aquests espais d’Educació Emocional?

– Doncs molt be perquè ella parla també a nivell de grup, es fan moltes sessions que estan per tenir empatia amb els companys i amb els mestres també. Que participin els mestres ja és positiu perquè també els hi ajuda a agafar confiança a ells/es.

I a tu, què et sembla que els teus fills facin educació emocional?

– A mi m’agrada molt personalment, va ser una de les raons per triar Ferreria. Pel seu creixement personal és molt important.

Avui ens trobem perquè som a les cinquenes jornades keep calm i treballem específicament la promoció del benestar a través de la prevenció de la violència, en aquest cas per temes d’assetjament. Un tema preventiu però sempre des de la mirada de la promoció del benestar.

Has fet un taller de famílies en el que hem tocat molta educació emocional però des de la sensibilització. Què tal, com t’ha semblat?

– molt bé i molt bé la veritat, fa reflexionar molt, pensar en sentiments d’un mateix i com es poden sentir els nanos.

Alguna idea clau que heu treballat aquí que t’hagi quedat?

– el triangle de què fem?, com em sento? què penso? m’ha quedat el triangle com a eina per  treballar-la a casa. Si trobem moments en que em deixi que parli amb ella, perquè no tots els moments son bons per parlar.

Perfecte, aquesta setmana aquí la ferreria la teva filla farà tallers de prevenció d’assetjament des de la mirada de la promoció de benestar. Què et sembla això?

– Doncs molt bé perquè si que a vegades ells ho veuen com a espectadors i en això també s’ha de prendre consciència, perquè encara que ella digui que a ella no li fan res, els espectadors també hem de saber què és, i que estem deixant passar algunes coses que no ajuden a prevenir.

Com veus lligar educació emocional i assetjament?

– Bé, perquè els hi farà veure els seus sentiments, com a nosaltres, com una mini representació per que treguin els seus sentiments i que es coneguin és mateixos. Si ells es coneixen una miqueta es més fàcil que sàpiguen explicar les coses a casa.


Per saber més del projecte et compartim la noticia de La veu de Montcada el curs 2016-17: