Valoració Programa PDA Bullying Barcelona

Valoració Programa PDA Bullying Barcelona

Projecte Pilot “Jo a Això no hi jugo” de Save The Children en col·laboració amb PDA Bullying

El passat 11 d’abril vàrem celebrar a la seu del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) la trobada de valoració del Programa PDA Bullying Barcelona d’Equip SEER que forma part del Projecte Pilot “Jo a Això no hi jugo” de Save The Children (STC).

Amb la col·laboració de l’Àrea d’Orientació i Educació Inclusiva del CEB es va oferir l’oportunitat d’avaluar el projecte dut a terme a set centres educatius de la ciutat. Hem comptat amb el suport d’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona que han donat eines per promoure que l’estratègia de STC davant la violència en la infància, específicament en quant al Bullying, pogués tenir impacte al territori. Durant els cursos 2016-17 i 2017-18 s’han pogut implementar espais de formació de professorat, famílies i monitors/es de menjador, així com treball integral dins les aules de 3r de primària a 2n d’ESO i assessorament a l’equip de valoració de violències de cada centre.

A la trobada de valoració vàrem participar els equips directius dels Centres Educatius que han format part del programa, membres de la Inspecció Educativa, membres del CEB, els responsables de Save The Children a Catalunya i Equip SEER com a referent essencial en la mirada PDA Bullying. Els centres que van participar van ser tres centres d’educació primària (Escola Univers, Escola Pau Romeva, Escola Bosc de Montjuïc), tres instituts de secundària (INS Joan Fuster, INS Verdaguer, INS Montjuïc), i un centre d’educació especial (CEE La Ginesta).

La trobada de tancament del projecte es realitzarà el proper 2 de maig de 2018 amb motiu del dia internacional contra el bullying. Aquell dia es certificarà als centres participants amb el ‘Certificat PDA Bullying de bones pràctiques davant l’assetjament entre iguals‘.