El Centre per a Famílies amb Adolescents és un servei de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les persones que exerceixen el rol parental (pares, mares o tutors/es).

Oferim informació, formació i orientació amb els objectius següents:

  • Afavorir l’autoconeixement, la revisió i reconeixement de la funció parental
  • Contribuir a la formulació concreta dels aspectes que generen dificultat
  • Acompanyar en l’exercici empàtic sobre l’etapa adolescent
  • Millorar l’assertivitat i la capacitat de posar límits millorant, si escau, les habilitats comunicatives
  • Proporcionar experiències en un context grupal i/o individual en què es pugui viure la diversitat i el conflicte com una oportunitat d’aprenentatge
  • Els i les joves de 12 a 20 anys disposen d’un servei que treballa en estreta relació amb el Centre per a Famílies amb Adolescents.

Es tracta dels punts Aquí t’escoltem que s’ubiquen en diferents equipaments juvenils de Barcelona. Des d’aquest servei es proporcionen eines i recursos als nois i noies per enfortir les seves habilitats personals i socials, i fomentar el seu creixement personal des de l’atenció individual i les activitats grupals.

L’equip de treball del Centre per a famílies està format per educadores socials, psicòlegs i personal d’administració, per tal d’oferir una atenció integral a les necessitats que es manifestin.
Sensibilització i Formació

Arribada l’adolescència dels fills i filles apareix la necessitat de “reinventar” la manera de fer de mare i pare. El servei ofereix tant campanyes de sensibilització per tal de prendre consciència d’aquesta necessitat d’actualització, com activitats formatives.

Les formacions són activitats grupals on participar, aprendre i compartir la vivència de fer de pares/mares. Les temàtiques són diverses (comunicació, límits, sexualitat, xarxes socials, gestió de conflictes…) De la mateixa manera, posem a la vostra disposició eines que us permetin connectar amb vosaltres mateixos (teatre, artteràpia, mindfulness, biodansa…) i cuidar-vos emocionalment , tot facilitant l’acompanyament als fills/es.
Atenció individualitzada

Si us sentiu desconcertats, desbordats, o teniu algun dubte respecte la relació amb el vostre fill/a adolescent, us oferim assessorament i acompanyament professional. Us ajudarem a mobilitzar els vostres propis recursos per poder adaptar el rol de pare/mare en aquest nou moment vital. Aquest espai obre la possibilitat d’incorporar el fill/a si es considera adient i si ho desitja.

En funció de la demanda i valoració professional, l’atenció pot ser continuada al centre o derivada a altres recursos externs.

Reparació – Restauració del benestar

Address

Address:

C. Sant Antoni Maria Claret, 64-78

GPS:

41.4057193, 2.1650427

Telephone:
Email:

Opening Hours

Monday

16h-20h

Tuesday

16h-20h

Wednesday

10h-14h i 16h-20h

Thursday

16h-20h

Friday

10h-14h

Saturday

-

Sunday

-