Entrevista – #PDABullying a l’Universitat de Ses Illes Balears (UIB)

Entrevista – #PDABullying a l’Universitat de Ses Illes Balears (UIB)

El passat 9 de maig varem visitar l’Universitat de Ses Illes Balears de la mà de @GIFES_Uib per duu a terme una formació als estudiantes de 3r de Grau en Pedagogia i en Educació Social. Facilitació per part de Laura Torrella i Ramiro Ortegón, formadors de SEER (Salut i Educació Emocional) varem tenir l’oportunitat de promoure la mirada de l’educador/a cap a l’atenció integral en #Prevenció #Detecció #Actuació per a #SuperarelBullying.

Entrevistem a la Dra. Marga Vives (Professora Pedagogia UIB) i a la Dra. Maria Antonia Gomila (Cap d’Estudis Educació Social):

Què us ha fet promoure aquesta sessió PDABullying dins Pedagogia i Educació Social?
MA Gomila – És una perspectiva que s’havia de treballar millor, i a més ha estat una demanda del propi alumnat envers una mancança en temes de gestió emocional
M Vives – Per afegir dir que és important que l’universitat sigui un lloc obert on es pugui veure la realitat que hi ha, no sols a nivell acadèmic.

Quin és el potencial de l’educador/a social envers el bullying?
MA Gomila – Constitueix un poc un dels nostres somnis generalitzar la figura de l’educador/a social dins els centres educatius per treballar tots aquests temes. Sabem que el professorat ho pot fer, però en molts casos no tenen les eines, ni el suficient personal o fins i tot totes les perspectives… consideràvem que l’educador/a social constitueix una figura molt positiva pel funcionament dels centres educatius perquè ensenyaria a funcionar d’una altre manera també.

I del pedagog/a?
M Vives – Els pedagogs poder estar a l’escola i poden ajudar molt si estan sensibilitzats/des i coneixen totes  aquelles mancances per tal de convertir-les en fortaleses. Et poden donar treball en xarxa i clarament poden actuar, però han d’anar coordinats a nivell comunitari. Com puc treballar des del meu àmbit?, com puc tenir les eines?, formar-me contínuament?, tot sense oblidar que una competència bàsica és treball en xarxa.

Com ha anat l’experiència de formació amb SEER?
MA Gomila – S’ha quedat curta, ha estat breu! Si el que volem és experimentar molt més en les seves pròpies emocions, et quedes amb ganes de més de… anem a una segona fase! Anem a experimentar realment!
Els alumnes han comentat que si vols poder ajudar és important que tu mateix hagis pogut experimentar les teves emocions, posar-les en qüestió, reflexionar sobre elles.
M Vives – Jo ho he viscut molt positivament, no sols pel discurs d’algú extern, sinó per poder tenir una petita entrada a través de les emocions per poder treballar el Bullying.

Com es pot fer per donar continuïtat? Quin és el paper de la universitat?
MA Gomila – No és fàcil. Poder intentar cercar més aliats, més professorat interessat en donar-li forma i crear quelcom més enllà de la iniciativa de dues professores per poder duu aquest recurs.
M Vives – Que sigui quelcom més accessible més enllà d’un recurs puntual, que encaixi en un pla d’estudis, etc. Que sigui un incentiu!

És possible generar una xarxa PDABullying a nivell interuniversitari des de les facultats?
M Vives – Tot lo que sigui treball en xarxa m’agrada perquè és lo que sempre m’ha funcionat. Crec que es algo bàsic que hauria de ser, clarament. Com, de quina manera, etc. És un altre debat.
MA Gomila – A nivell de professorat estaríem molt interessats/des, a nivell facultat és important trobar les formules.

Com valoreu el concepte de mapa d’actius propi de Ses Illes?
M Vives – Jo el concebo com una guia de recursos ben classificada, actualitzada… crec que és sempre una molt bona idea, i sobre tot si no es fa res des d’altres àmbits. Encara millor si es gestiona des del Institut de la Convivència de Ses Illes Balears,
MA Gomila – Sí, així pot haver un suport institucional i dona continuïtat al que s’està fent. Si se suposa que ja hi ha un protocol de convivència, el ideal és poder complementar i donar suport a allò que ja fas.
M Vives – A més el fet de que hi sigui, afavoreix que algú el demani, que algú acudeixi… que hi hagi recursos específics sobre això pot fer que equip d’orientació, o equips directius vulguin millorar dins el seu propi centre.
09/05/2017