Conferència Inaugural Curs 2017-18 – CRP Cerdanyola del Vallès

Conferència Inaugural Curs 2017-18 – CRP Cerdanyola del Vallès

El passat divendres 8 de setembre a l’Ateneu de Cerdanyola es va realitzar la conferència inaugural ‘L’educació emocional com a factor protector del bullying’ organitzada pel Servei Educatiu del Vallès Occidental V (CRP Cerdanyola) i presentada per Equip SEER (Salut i Educació Emocional). Carles Porrini (Responsable d’equip i qualitat pedagògic a SEER. Pedagog d’origen, es dedica sobretot a la formació i l’assessorament emocional i sistèmic) i Ramiro Ortegón (Responsable del Programa PDA Bullying i l’Àrea d’investigació educativa a SEER. Infermer d’origen. es dedica a la formació i l’assessorament emocional i el desenvolupament del Programa PDA) van ser els encarregats de presentar el curs acompanyats per part de l’equip.

Aviat us penjarem el vídeo de la conferència, el podreu gaudir al canal de YouTube de SEER juntament amb d’altres propostes de ponències i presentacions.

Us compartim aquí la presentació projectada durant la conferència. Es van plantejar tres reptes per als centres educatius davant l’assetjament:

  • Repte 1: PREVENCIÓ:

Implementar dins una estratègia compartida projectes de desenvolupament socioemocional i moral dins el procés de creixement personal de l’alumnat i la comunitat educativa. A més de realitzar accions específiques per a la sensibilització del Bullying.

  • Repte 2: DETECCIÓ:

Obrir més vies de comunicació, sobre tot les relacionades amb Apps i el món de les xarxes. Tasca pendent del sistema educatiu actual.

  • Repte 3: ACTUACIÓ:

Implementar eines i obrir la xarxa de derivació envers la reparació del dolor i la restauració del benestar després d’un cas.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– Agenda Cerdanyola.cat: http://www.cerdanyola.cat/agenda/acte-dinici-del-curs-escolar-2017-2018
– Web Servei Educatiu del Vallès Occidental V: http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoccidental5/portada/inauguracio-del-curs-2017-18/
– Notícia cerdanyola.info: http://cerdanyola.info/societat/el-bullying-tema-de-debat-en-linici-del-curs-escolar/