Castell-Platja d’Aro i S’Agaro treballen per #SuperarelBullying amb el #ProgramaPDA

Castell-Platja d’Aro i S’Agaro treballen per #SuperarelBullying amb el #ProgramaPDA

Ja fa mig any que varem iniciar el treball per #SuperarelBullying amb Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. El 12 de gener SEER teníem el gust de venir a la Casa Lila per iniciar la formació sobre assetjament escolar per a professionals d’infància! Tot plegat s’emmarcava dins les bones pràctiques que el municipi esta duent a terme envers el #Bullying.

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró arrel de la creació d’un circuit municipal específic sobre assetjament escolar i havent presentat el “Protocol per a la prevenció de l’assetjament entre iguals i la promoció de la convivència castell-platja d’aro i s’agaró” van iniciar durant aquest curs la promoció de la formació dels professionals del municipi. Amb motiu de capacitar a tots els sectors socials van iniciar amb en Jordi Cullell una formació introductòria per al professorat d’educació primària i tot seguit la formació de professionals d’infància amb @EquipSEER (Salut i Educació Emocional) on varen connectar amb el #ProgramaPDA #PDABullying.

 

Des de llavors hem iniciat un espai de col·laboració i assessorament al municipi, on SEER ens sentim un integrant més del genial equip de professionals que s’hi dediquen de ple al bon funcionament del protocol actual. Gràcies a integrar-nos dins el circuit hem pogut iniciar el treball cap a l’evolució del protocol municipal, incloent ara la mirada #PDABullying i treballant en el mapeig d’actius de ciutat. En aquest moment ens trobem en una lectura interna de recursos que ajudin a donar resposta des del benestar davant la violència i la seva reparació. Aviat podrem explicar-vos que el municipi ha pogut mapejar el territori!

  

Al gener també varem tenir l’oportunitat de participar d’un taller per als joves de l’espai de joventut de la ciutat, un espai genial per a la prevenció, però sobretot en aquest cas per a la reparació de rols i construcció de noves mirades cap a la violència i cap al benestar. Com acostumem a fer, varem portar una proposta sentida on, a través de la metodologia VRT, puguem aconseguir despertar la millor versió de cada participant!

Al tercer trimestre es va decidir continuar amb la implementació de la formació específica sobre assetjament i actius pel benestar amb els equips de joventut, varem aprofitar per sumar els i les professionals de biblioteques, serveis socials, policia local, entre d’altres.

  

Amb el municipi hem projectat un seguit de bones pràctiques gràcies a l’assessorament en PDA Bullying, el treball amb els centres educatius com a element clau per al desplegament d’un protocol amb sentit de benestar envers la violència i que a la vegada doni resposta real al pla de convivència de deguda implementació com a màxim a l’any 2020. Amb aquest sentit el 14 de juny varem realitzar la primera trobada amb les directores i directors dels diferents centres educatius del municipi: Escola Els Estanys, Escola Fanals d’Aro, Escola Vall d’Aro i INS Ridaura.

Com no podia ser d’una altre manera al municipi no volem deixar-nos cap professional sense formar-se, al maig ens ajuntem amb els monitors/es d’esports, i al juny amb ganes de projectar l’estiu amb els monitors/es de casals d’estius. Ambdues han estat oportunitats genials d’apropar PDA Bullying al lleure educatiu.

  

Durant el curs, el circuit per la promoció de la convivència ha implementat propostes de sensibilització com la conferència ‘Escoles segures: prevenir l’assetjament entre totes i tots’ per par de Daniel Gabarró, escriptor, conferenciant, formador, diplomat en direcció i organització d’empreses, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats, expert en PNL, exprofessor de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat de Lleida i col·laborador del programa “L’ofici de viure” de Catalunya Ràdio. Us deixem el vídeo de la trobada on veureu idees claus, idees clares davant la violència.

Arrel de la trobada amb Daniel Gabarró es va impulsar l’adhesió voluntària dels professionals i les famílies per al treball de sensibilització en la prevenció de l’assetjament del municipi. Un dels grups de treball que es van projectar varen ser el de famílies, on més de 33 d’elles van apostar per donar energia a la millora de la convivència de la comunitat. En vista d’aquesta bona acollida des del circuit s’ha volgut tancar el curs amb una acció clau en la projecció del ‘grup de famílies per a la sensibilització’, i per aquest motiu el passat 28 de juny ens varem trobar amb un grup de famílies claus pel canvi, entre elles, algunes integrants de diferents AMPAs dels centres educatius del municipi.

 

Per al proper curs ja hem projectat més accions dins el protocol. Segur, que totes en conjunt, esdevindran un bon motiu per a valorar les bones pràctiques PDABullying davant l’assetjament. Us anirem explicant!

03/07/2017