Nosaltres, un projecte de Fundació Montblanc que treballa per a Superar el Bullying

Nosaltres, un projecte de Fundació Montblanc que treballa per a Superar el Bullying

Nosaltres” és la nova plataforma educativa de convivència que proposa Fundació Montblanc a les escoles de tota Catalunya per a treballar certs temes i valors amb els adolescents a l’aula a través d’un llenguatge molt actual: l’audiovisual

El projecte va iniciar-se el febrer de 2017, produint cinc peces audiovisuals, totalment gratuïtes, en format de websèrie i oferint dossiers pedagògics per a cada capítol amb un objectiu molt clar: ajudar a parlar sobre el bullying, l’amistat, la relació amb els pares i germans, les xarxes socials, etc.

Gràcies al tractament naturalista de l’assetjament escolar, la plataforma va ser utilitzada en 150 centres de Catalunya en només 4 mesos. Aquesta aclamació s’ha vist reflectida fins a  festivals de websèries: Fidewà Festival, Festival Ficticia de Websèries i els Premis Oriana, on la Paula Jornet, actriu protagonista, s’ha endut dos premis per a “millor actriu”.

Actualment, el projecte vol arribar a més localitats i, per això, s’aniran fent presentacions diverses en ciutats de Catalunya. Així, doncs, podrem reviure l’estrena del projecte i dels primers continguts, el 13 de novembre a les 18:30h a l’Auditori Josep Irla de Girona.

A més a més, partir de l’elevada demanda dels centres educatius, s’està començant a oferir a les escoles la projecció dels capítols amb la col·laboració dels actors i de les actrius de les ficcions; on ells dinamitzen les sessions , aportant confiança als alumnes amb diverses activitats  (jocs de rols, debats…) amb la finalitat que entenguin que els conflictes es solucionen parlant i que sempre hi ha algú a qui pots demanar ajuda.

L’èxit aconseguit per un equip de joves professionals del sector audiovisual i supervisat per docents voluntaris d’arreu de Catalunya, ha permès l’ampliació de continguts, treballant aquest cop la representació de la dona en l’adolescència, les inseguretats en aquesta edat, les pors, el sentiment de soledat, les relacions familiars i el primer amor.

Aquesta ampliació de continguts serà estrenada el 26 de novembre a les 19h a la Filmoteca de Catalunya i, després d’això, ja podrà ser utilitzada per tot professional relacionant amb el món de l’educació amb total gratuïtat.

Roger Grau (Responsable Projecte Fundació Montblanc)

Teaser Nosotros (1)

Teaser Nosotros (2)