Formació PDA Bullying a professionals de Lleure (Escola EFA)

Formació PDA Bullying a professionals de Lleure (Escola EFA)

Des de l’abril i gràcies a les sinèrgies amb l’Escola EFA, estem oferint tres monogràfics sobre prevenció de Bullying  que l’empresa Campos Estela a proposat per tots els seus equips de monitoratge de menjador distribuïts en més de 7 escoles diferents.

Amb l’objectiu de poder ser propers, aquests monogràfics cada un d’ells de 20 hores de durada es realitzen en tres municipis diferents, Rubí, Martorell i Sabadell.

A Rubí, el primer dels tres cursos que es va posar en marxa, hi participen 12 monitors/es que formen part dels equips dels menjadors de les escoles; 25 de setembre, Escola Montessori i Joan Maragall. Aquest, va iniciar-se el 3 d’abril fins el divendres 4 de maig.

A Martorell, són un total de 23 monitores provinents de l’Escola Mercè Rodoreda i Escola Vicente Aleixandre del mateix municipi, l’Escola Les Flandes de Piera i l’Escola Vinya del Sastret de Sant Esteve Sesrovires. Amb elles ens trobem tots els dijous d’abril i maig repartides amb sessions de 2h

A Sabadell varem inciiar formació  amb 14 participants el 8 de maig i s’allargarà fins el proper 5 de juny.

Aquests monogràfics pretenen contribuir a definir i emmarcar què és l’assetjament escolar, reflexionar sobre quines creences es sostenen en el dia a dia que fan normalitzar la violència i construir una nova mirada que faciliti un acompanyament emocional saludable cap als nois i noies que es troben involucrats en un cas d’assetjament, donar a conèixer el Protocol PDA Bullying creat per Equip Seer i sobretot teixir una mirada preventiva donant valor al desenvolupament socioemocional com eix central i transversal en la intervenció educativa.

Els participants  en destaquen l’oportunitat de permetre’s reflexionar vers el seu rol de monitor en espais de menjador i de lleure i prendre consciència, no només de la importància de tenir una mirada sensible en observar i detectar situacions de risc, sinó sobretot per adonar-se’n de que el seu acompanyament és clau alhora d’oferir espais i climes favorables i positius que promoguin relacions socials saludables, contribuir al treball cooperatiu, generar espais de confiança i de seguretat, obrir canals de comunicació i enfortir els vincles que facilitin als nens i nenes expressar allò que necessitin compartir perquè és des d’aquesta mirada afectiva des d’on es contribueix a fomentar espais segurs i de creixement saludable.

A la vegada esperem també que pels participants els sigui un espai de trobada on permetre’s una nova mirada de grup, on compartir experiències i vivències, estar disponibles i escoltar-se entre ells/es els ajudi a créixer com a equip i que els aprenentatges siguin tant significatius com estan sent per nosaltres, una bonica manera de créixer plegats.

 

 

 

 

 

 

 

Laia Català
Formadora Equip SEER