Equip SEER a La Vanguardia amb la seva tasca PDABullying

Equip SEER a La Vanguardia amb la seva tasca PDABullying

Aquest diumenge disset de setembre s’ha publicat a La Vanguardia l’article d’Elena Ledda:

Bullying, el drama en el que todos pierden

Un recull de mirades arreu del territori espanyol entre les que @EquipSEER hem participat gràcies a dos projectes, un d’ells vertebrador de la narrativa del reportatge.

En imatge de portada una sessió d’observació del benestar del grup a través d’un sociograma actiu que amb educació emocional i des de la mirada sistèmica treballa cap a la lectura del moment del grup. Aquesta tasca la varem realitzar a l’Escola Bosc de Montjuïc de Barcelona on, en col·laboració amb Save The Children i el suport del Consorci d’Educació de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona s’ha pogut dur a terme el #ProgramaPDA #PDABullying a set centres educatius de ciutat.

A l’article l’Oriol Julià (CEO d’Equip SEER) dona algunes pistes sobre factors dins l’entorn familiarque beneficien la convivència en les aules. Un espai clau per a la construcció de la mirada positiva, la modificació i generació de creences de benestar i on, sense dubte, es practica contínuament la gestió d’emocions dins o fora del conflicte.

Durant l’experiència investigativa per a la construcció de l’article es va visitar la formació sobre educació emocional al Col·legi La Salle de Montcada i Reixac, un espai per a famílies que volen desenvolupar el creixement personal dins l’entorn familiar per, entre d’altres coses, fomentar aquesta mirada educativa com a factor protector davant la violència, i en aquest cas, la prevenció, detecció i reparació davant l’assetjament. Aquesta formació s’emmarca dins el projecte d’educació emocional que a La Salle duu a terme amb Equip SEER des del curs passat i ara continua.

Des de @PDABullying manifestem la nostra gratitud a tot el grup de famílies que es van obrir a ser observades des de la mirada periodística, així com als nanos i nanes de l’Escola Bosc de Montjuïc, un centre obert també a participar de ser altaveu de les bones pràctiques que s’estan duent a terme al territori.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –