Mirada del grup des del rEspectador/a

Mirada del grup des del rEspectador/a

Activitat a l’escenari a l’acte de tancament del Programa PDA Barcelona

Javier Castillo, coordinador de projectes d’educació emocional d’Equip SEER dinamitza “cadira buida” amb alumnes de set centres educatius de Barcelona. L’alumnat va participar del Programa PDA Bullying que s’ha portat a terme a Barcelona en col·laboració entre Salut i Educació Emocional (SEER) i Save The Children (STC).

Com a proposta de tancament de projecte i amb raó del 2 de maig, dia internacional per superar el bullying hem pogut reproduir des de la mirada de l’espectador que s’implica (rEspectador/a) una dinàmica de desenvolupament socioemocional similar a les que durant el programa s’han aplicat dins les aules. Les escoles convidades han estat Escola Bosc de Montjuïc, Escola Pau Romeva, Escola Univers, CEE La Ginesta, INS Joan Fuster, INS Montjuïc i INS Verdaguer.


 

 

 

 

 

L’alumnat ha compartit reflexions i preguntes internes en relació al lloc que ocupem dins el nostre grup, què succeeix quan no ens permeten ocupar-lo i com es relaciona tot plegat amb no aconseguir els nostres somnis o ser feliços. Han pogut treballar per prendre consciència i treballar molt més enllà de la superfície, un exemple ha estat el debat de diferenciació entre el “passar-ho bé” i el “sentir-se bé”, elements clau per a la mirada de grup.

Equip SEER hem estat encarregats de l’aplicació de la mirada proventiva dins les aules, el projecte 4(x2) que es va duu a terme a Barcelona constava de deu sessions de treball entre l’alumnat i el professorat.

  • 1ª sessió: Reunió equip tutorial
  • 2ª sessió: Taller 1 – Consciència emocional
  • 3ª sessió: Material de consolidació d’aprenentatges a la tutoria
  • 4ª sessió: Taller 2 – Elecció Personal (objectiu benestar)
  • 5ª sessió: Material de consolidació d’aprenentatges a la tutoria
  • 6ª sessió: Taller 3 – Responsabilitat Individual (resolució de conflictes)
  • 7ª sessió: Material de consolidació d’aprenentatges a la tutoria
  • 8ª sessió: Taller 4 – Responsabilitat Individual (reparació de relacions)
  • 9ª sessió: Material de consolidació d’aprenentatges a la tutoria
  • 10ª sessió: Reunió valoració equip docent

Aquesta mirada d’actius, provenció per al desenvolupament de factors protectors, ha estat la idea clau de la dinamització dins l’acte. Una forma que des de SEER trobem ideal per alçar la veu i mostrar les bones pràctiques que a dia d’avui són un repte clau per als centres educatius.

No va ser l’única forma d’alçar la veu, els alumnes de l’Escola Bosc de Montjuïc i del INS Joan Fuster van compartir un petit manifest d’aprenentatges. Per aquest motiu, des d’aquí volem expressar la nostra gratitud a tot l’alumnat participant, ha estat un plaer compartir escenari amb vosaltres!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

q